Μια φωτογραφία ίσον χίλιες λέξεις!!!
Επειδή ο καθένας μπορεί να γράφει ότι θέλει και να παρουσιάζει δήθεν διαλόγους χρησιμοποιώντας ονόματα αυθαίρετα και με περισσή θρασυδειλία , μαγειρεύοντας τα και φτιάχνοντας τα στα μέτρα του η απάντηση μου είναι :
Μία φωτογραφία ίσον χίλιες λέξεις! ...και ο ουρανός του Νικήτα κάθε άλλο παρά καθαρός είναι!

...συνεχίζεται!

H ενημέρωση αυτή έχει σταλεί και στο troktiko αλλά και σε πολλά άλλα ανάλογα blogs για να λάμψει η αλήθεια!
***Αυτό που θα δείτε και θα διαβάσετε είναι αυστηρώς ακατάλληλο όχι μόνο για ανηλίκους αλλά και για όσους αηδιάζουν στη θέα του ακραίως πρόστυχου! Αυτοί καλύτερα να αποφύγουν να ανοίξουν τα links!

13 Μαΐου 2010

ΑνΑκΑλΥπΤοΝτΑς την ΤέΧνΗ!!!!

Η Τεχνική Quilling

Το quilling είναι η τεχνική του να φτιάχνεις πολύ όμορφα σχήματα και σχέδια από λεπτές λωρίδες χαρτιού. Με τις άκρες των δαχτύλων σου μπορείς να τυλίξεις μια λωρίδα χαρτί γύρω από ένα ειδικό εργαλείο που μοιάζει με βελόνα και να φτιάξεις από αυτό καρδιές, λουλούδια και ότι άλλο σχήμα μπορεί να βάλει ο νούς σου. Στη συνέχεια μπορείς να συνδυάσεις όλα αυτά τα σχήματα και να τα κολλήσεις με κόλλα σε κάποιο μονόχρωμο φόντο. Εννοείται οτι εφόσον μιλάμε για μια τεχνική που γίνεται με χαρτί η ποικιλία σε χρώματα και είδη χαρτιού είναι απεριόριστη...


Η τεχνική αυτή είναι πολύ παλιά και βρίσκουμε ίχνη της στην Ευρώπη στα τέλη του 16ου - αρχές 17ου αιώνα, όταν οι Ευρωπαίοι κληρικοί χρησιμοποιούσαν τις πένες τους με το φτερό για να τυλίγουν χαρτί σε διάφορα σχέδια. Από εκεί πήρε και το όνομά της η τεχνική (quill= πένα με φτερό). Μάλιστα στο λεξικό μου που έψαξα quill σημαίνει και τυλίγω σε σχήμα κυλινδρικών πτυχών. Ο λόγος που αυτή η τεχνική άρχισε να χρησιμοποιείται τόσο ήταν οτι τα σχέδια που έφτιαχναν όσοι καταπιάνονταν με αυτή έμοιαζαν πολύ με τα διακοσμητικά μοτίβα από πολύτιμα μέταλλα που ήταν επίσης της μόδας εκείνη την εποχή, αλλά ήταν πολύ ακριβά. Το χαρτί ήταν μια εύκολη και φτηνή λύση.

Η τεχνική αυτή απογειώθηκε τον 19ο αιώνα όταν γυναίκες σε Ευρώπη και Αμερική άρχισαν να ενσωματώνουν την τεχνική αυτή στα εργόχειρά τους και άρχισαν να χρησιμοποιούν πολύ και το χαρτί στις χειροτεχνίες τους.


Σήμερα το quilling έχει πολλούς φίλους και βρίσκει εφαρμογή σε κάρτες, κάδρα, διακοσμητικά για το σπίτι κτλ...

Τι υλικά θα χρειαστώ?


Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι: χαρτί μέτριου βάρους (περίπου σαν το φωτοτυπικό) για να μπορεί να ρολάρει και να μένει και στη θέση του, την ειδική βελόνα που φαντάζομαι οτι δεν θα τη βρείς στην Ελλάδα, ένα μικρό ψαλίδι με λεπτή μύτη, κόλλα, τσιμπιδάκι χειροτεχνίας και από εκεί και πέρα ό,τι χαρτί θέλεις να χρησιμοποιήσεις ανάλογα με το project σαν φόντο. Στο εξωτερικό μπορείς να βρείς και χαρτί έτοιμο κομμένο για το quilling.


Που θα βρώ ιδέες και υλικά?

Παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει κάποιες διευθύνσεις που θα σε βοηθήσουν να βρείς περισσότερα για αυτή την τεχνική. Εννοείται οτι όσο ψάχνεις στο internet θα βρίσκεις..

1) Κατάστημα που θα βρείς τα πάντα για το quilling
http://www.quillingsuperstore.com/

2) Βιβλία και υλικά
http://www.elegantquilling.com/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου