Μια φωτογραφία ίσον χίλιες λέξεις!!!
Επειδή ο καθένας μπορεί να γράφει ότι θέλει και να παρουσιάζει δήθεν διαλόγους χρησιμοποιώντας ονόματα αυθαίρετα και με περισσή θρασυδειλία , μαγειρεύοντας τα και φτιάχνοντας τα στα μέτρα του η απάντηση μου είναι :
Μία φωτογραφία ίσον χίλιες λέξεις! ...και ο ουρανός του Νικήτα κάθε άλλο παρά καθαρός είναι!

...συνεχίζεται!

H ενημέρωση αυτή έχει σταλεί και στο troktiko αλλά και σε πολλά άλλα ανάλογα blogs για να λάμψει η αλήθεια!
***Αυτό που θα δείτε και θα διαβάσετε είναι αυστηρώς ακατάλληλο όχι μόνο για ανηλίκους αλλά και για όσους αηδιάζουν στη θέα του ακραίως πρόστυχου! Αυτοί καλύτερα να αποφύγουν να ανοίξουν τα links!

6 Μαΐου 2011

ΑνΑκΑλΥπΤοΝτΑς: Αν τα δέντρα μιλούσαν... στο σταθμό του Συντάγματος!

Από τις 5 μέχρι τις 8 Μαΐου 7.500 ζωγραφιές στολίζουν το μετρό του Συντάγματος..
Περισσότερες από 7.500 ζωγραφιές, φωτογραφίες και κατασκευές μαθητών από σχολεία όλης της Ελλάδας, που δημιούργησαν για τον Πανελλήνιο Μαθητικό και Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό με θέμα «Αν τα δέντρα μιλούσαν...» που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Οίκαδε (εκπαιδευτικού πρόγραμμα της Τράπεζας Κύπρου) και του Μουσείου Ελληνικής Παιδικής Τέχνης θα παρουσιαστούν από τις 5 μέχρι τις 8 Μαΐου στο σταθμό του Μετρό στο Σύνταγμα.

Το Σάββατο 7 Μαΐου, στις 12 το μεσημέρι στον ίδιο χώρο, θα πραγματοποιηθεί η τελετή βράβευσης των μαθητών που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό. Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης εκθέτει έργα ζωγραφικής και κατασκευές παιδιών 4 έως 14 ετών.
Στα 16 χρόνια λειτουργίας του από το 1994 εξειδικεύεται σε ένα ιδιαίτερο αντικείμενο, την Τέχνη που δημιουργούν τα παιδιά, γεγονός που το καθιστά από τα ελάχιστα στο είδος του στην Ελλάδα και στο διεθνή χώρο. Η συλλογή του περιλαμβάνει 5.800 έργα.

Η Νεφέλη μας βρέθηκε στο σταθμό και μοιράζεται μαζί με τους φίλους της εδώ κάτι πολύ μικρό από το μεγαλείο της οπτικής της ψυχούλας των παιδιών και της έκφρασης αυτής της οπτικής με κάθε λογής δημιουργήματα... κολάζ, έργα ζωγραφικής, και κάθε τι που μπορεί να δημιουργήσει η φαντασία με λογής υλικά.. 

Αν βρεθείτε λοιπόν στο Σύνταγμα... κάντε μια στάση κι αφήστε τη ψυχή σας να αγαλλιάσει...

Ένα πολύ μικρό δείγμα παρουσιάζουμε εδώ...

Σε όλους τους λαούς το δέντρο έχει εξέχουσα σημασία και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της παράδοσής τους. Υπάρχει το ιερό δέντρο, το δέντρο της ζωής και του θανάτου, του καλού και του κακού, το δέντρο του κόσμου και της γνώσης, το δέντρο του πεπρωμένου, το στοιχειωμένο δέντρο. Η ιδέα της συγγένειας ανθρώπου και δέντρου αντικατοπτρίζεται σε κοσμογονικούς μύθους. Το δέντρο αντιπροσωπεύει την αστείρευτη πηγή ζωής. Το έθιμο να φυτεύουν ένα δέντρο όταν γεννιέται ένα παιδί προδίδει την άμεση συσχέτιση της ανθρώπινης ζωής και υγείας με τη μακροζωία και την αντοχή των δέντρων. 

Οι Δρυάδες, οι νύμφες των δέντρων, γεννιόνταν όταν φύτρωνε ένα δέντρο, σύμφωνα με τη παράδοση έτσι όπως αυτή συναντιέται σε διάφορους λαούς. Τα δέντρα λοιπόν έχουνε ψυχή, ακούνε και νιώθουν. 


Με τις ρίζες του βαθιά στο χώμα και τα κλαδιά του ψηλά στον ουρανό, το δέντρο γίνεται η γέφυρα, ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στο θείο και το ανθρώπινο. 

Αποτελεί έμπνευση για την λογοτεχνία, την τέχνη, τη μουσική. Γίνεται σύμβολο, τραγούδι, παραμύθι, έργο τέχνης. 

Η αξία του δέντρου και κατ’ επέκταση του δάσους δεν εστιάζεται μόνο στην αισθητική, λατρευτική ή συμβολική του ιδιότητα, αλλά και στη ζωτική για τους ανθρώπους σημασία του. Είναι τόσο σημαντικό για την ύπαρξή μας όσο και για την συνέχιση της ζωής. 

Παρέχει προστασία και τροφή σε όλα τα είδη της πανίδας, προσφέρει πολύτιμα προϊόντα –ξυλεία, τροφή, φάρμακα -βοηθώντας στην οικονομική ανάπτυξη, αποτελεί μια από τις βασικές πηγές παραγωγής οξυγόνου, συγκρατεί τα νερά της βροχής ώστε να αποφευχθούν διαβρώσεις του εδάφους, ενώ παράλληλα συμβάλλει στη διατήρηση του κλίματος περιορίζοντας τις ακραίες θερμοκρασίες. 


Η αλόγιστη εκμετάλλευση των φυσικών πόρων από την όλο και αυξανόμενη ανθρώπινη δραστηριότητα (καταπατήσεις, οικιακή επέκταση κ.λ.π.) και η κακή διαχείριση του φυσικού πλούτου μαζί με τις καταστροφικές πυρκαγιές αποτελούν τις κύριες αιτίες καταστροφής του δάσους. 

"Δεν έχω λόγια...
Δάκρυα χαράς, συγκίνησης με κατακλύζουν...!
Η πόλη μας σε αρμονία με τη φύση ....
Τα δέντρα μέσα από τα μάτια των παιδιών μιλούν στις ψυχές όλων μας!
Μπράβο!!!
Αμαλία-Νεφέλη"





Η έκθεση θα είναι ανοιχτή από τις 10:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ.



3 σχόλια:

  1. Μπράβο, μπράβο στα παιδιά για τις υπέροχες δημιουργίες τους, για την οικολογική ευαισθησία και παιδεία τους, μπράβο στους οργανωτές και μπράβο στην Νεφέλη μας, που ανέδειξε τα θαυμάσια αυτά έργα, που μας γεμίζουν αισιοδοξία !!!!
    Σ ευχαριστώ πολύ Νεφέλη !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. kaunis teksti ka kokonaisuus pidän paljon.. sivullani on sinulle lahja jos käyt vierailulla..

    ΑπάντησηΔιαγραφή