Μια φωτογραφία ίσον χίλιες λέξεις!!!
Επειδή ο καθένας μπορεί να γράφει ότι θέλει και να παρουσιάζει δήθεν διαλόγους χρησιμοποιώντας ονόματα αυθαίρετα και με περισσή θρασυδειλία , μαγειρεύοντας τα και φτιάχνοντας τα στα μέτρα του η απάντηση μου είναι :
Μία φωτογραφία ίσον χίλιες λέξεις! ...και ο ουρανός του Νικήτα κάθε άλλο παρά καθαρός είναι!

...συνεχίζεται!

H ενημέρωση αυτή έχει σταλεί και στο troktiko αλλά και σε πολλά άλλα ανάλογα blogs για να λάμψει η αλήθεια!
***Αυτό που θα δείτε και θα διαβάσετε είναι αυστηρώς ακατάλληλο όχι μόνο για ανηλίκους αλλά και για όσους αηδιάζουν στη θέα του ακραίως πρόστυχου! Αυτοί καλύτερα να αποφύγουν να ανοίξουν τα links!

25 Απριλίου 2010

"Elephant girl" Λίνα Θεοδώρου (έως 29 Μαΐου 2010)

Tο δραματικό υβρίδιο, "Elephant Girl" η νέα ηρωίδα που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο χώρο ΑΑΑ, είναι ένα ανθρωπόμορφο πλάσμα, ένα ιδιαίτερο ον που δανείζεται χαρακτηριστικά ενός κοριτσιού και ενός ελέφαντα που "ζωντανεύει" μέσω μιας εγκατάστασης που αποτελείται από σχέδια, ζωγραφική, γλυπτική, animation και κείμενα.

Η εκκεντρική πρωταγωνίστρια, η μαυρόασπρη, φανταστική μορφή του "κοριτσιού-ελέφαντα" είναι μία απόκοσμη μοναχική, καρτουνίστικη φιγούρα, η οποία δραματοποιεί την έννοια της περιπλάνησης στη σύγχρονη πόλη. Περσόνα, ον, πλάσμα, alter ego, ψυχική προβολή ή φαντασίωση το elephant girl είναι μια επινόηση ανοιχτή προς διάφορες ερμηνείες.

Το elephant girl είναι μία εφηβική ηρωίδα που αντιδρά στις κοινωνικές συμβάσεις μέσα από την υπερβολή της μορφής της και την "ανένταχτη" συμπεριφορά της. Πολλές φορές εκφράζει την "εσωτερική" σκέψη ενός υποσυνείδητου κόσμου στον οποίο η μορφή των πραγμάτων μπορεί να είναι αντεστραμμένη ή να έχει εντελώς διαφορετικούς κώδικες. Θα μπορούσε να είναι μία ντανταϊστική φάρσα ή αποκύημα της ποπ κουλτούρας, έτοιμη για χρήση σε πεδία μάρκετινγκ. ή να εκφράζει την υπαρξιακή ανάγκη απομαζικοποίησης, διαφοροποίησης από το πλήθος και διάθεσης για ελευθερία.

Το σχόλιο μέσω του σχεδιασμού της είναι άμεσα πολιτικό. Εκθέτοντας τους κινδύνους που ελλοχεύουν στις σημερινές, απρόσωπες κοινωνίες της κατανάλωσης, προκύπτει ένα παράγωγο στοχαστικότητας και βιωματικής μελέτης, μια "σούπερ-ηρωίδα" μέσα στην οποία συνυπάρχουν η αίσθηση της εσωτερικής κατάρρευσης, του διχασμού και της μεταμόρφωσης.

Η σχεδιαστική μελέτη για το animation "The Elephant Girl" παραπέμπει στην παράδοση του ανθρωπομορφισμού στην ιστορία των κινουμένων σχεδίων, με έντονα στοιχεία πειραματισμού, άλλες φορές αποδομώντας και άλλες φορές ανατρέποντας την αφηγηματική εξέλιξη. Ο χαρακτήρας μοιάζει να αναπτύσσεται κατά τέτοιο τρόπο ώστε να εμπλέκεται σε μυστηριώδεις καταστάσεις και διανοητικά παιχνίδια, τα οποία οδηγούν το σύγχρονο παρατηρητή σε εύλογες κριτικές θέσεις.


H Λίνα Θεοδώρου βραβεύτηκε το 2010 με τιμητικό έπαινο από την Ένωση Tεχνοκριτικών Ελλάδος AICA (Βραβεία AICA) για το έργο της de-inventor που παρουσιάστηκε το 2007 στην έκθεση Σε Ενεστώτα Χρόνο στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στην Αθήνα και στην ατομική της έκθεση Peacemakers στη Γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου στη Θεσσαλονίκη.

Το κείμενο του καταλόγου έχει επιμεληθεί η ιστορικός τέχνης Μαργαρίτα Καταγά.

♥ ♥ ♥

"Elephant girl". Εγκατάσταση που αποτελείται από σχέδια, ζωγραφική, γλυπτική, animation και κείμενα. Μέχρι 29/5

Έκθεση στο χώρο : AAA, ATHANASSIADOU ART ADVICE
Αλωπεκής 44, Κολωνάκι, 2109233211.
Τρ., Πέμ., Παρ. 12 μ.-2 μ.μ. & 6-9 μ.μ.

(Πηγή:http://www.opencalendar.gr/portal/resource/contentObject/id/e406994b-84e9-4c7f-a1d9-432471cce986)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου